Din ce in ce mai des auzim sau citim despre impactul alimentelor sau produselor cosmetice asupra organismului nostru. Aflam de diferite substante sau compusi chimici ce se regasesc in produsele respective si care s-a demonstrat ca sunt nocive pentru noi si pentrul mediul inconjurator. De aceea oamenii si-au dorit sa revina la ingredientii naturali si sa renunte din ce in ce mai mult la produsele cu care ne-am obisnuit pana acum.
Astfel s-a intamplat si in industria cosmetica. A aparut o alternativa la produsele clasice de infrumusetare prin crearea a diferite produse avand doar ingrediente naturale si care nu au fost testate pe animale. Garantia calitatii acestora este data de diverse foruri internationale care elibereaza un certificat pentru fiecare gama in parte. S-a demonstrat ca produsele cosmetice bio sau organice sunt incontestabil mai benefice pentru organismul nostru, iar eficienta acestora este la fel ca la produsele clasice.
Produse cosmetice organice, bio si naturale - explicatii si diferente
Denumirile de „bio” si organic” sunt sinonime, difera doar zona geografica unde se folosesc. In spatiul anglo-saxon, dar si SUA si Canada, se foloseste termenul de organic, iar in Italia, de exemplu, se foloseste termenul de bio .,,Unul dintre aspectele definitorii ale acestei clase de produse (fie ele alimente, cosmetice, textile sau altele) este traseabilitatea. Traseabilitatea presupune respectarea unor reguli stricte in ceea ce priveste inregistrarea si pastrearea unor evidente clare si verificabile pe tot lantul de productie - de la producerea materiei prime, la procesare, la transport si comert pana la ajungerea produsului la consumator. In acest fel se ofera consumatorului un grad ridicat de siguranta si transparenta la achizitionarea unui produs ecologic certificat, iar in cazul constatarii unei iregularitati se poate reface usor filiera de procesare si productie si se poate identifica modul in care a fost corupt sau infestat produsul certificat ecologic si se pot lua masuri pentru inlaturarea factorului negativ, respectiv factorii de control se pot indrepta impotriva celui care este responsabil de iregularitatea identificata. Astfel de cazuri sunt rare datorita controlului si inspectiei la care este supus fiecare operator din sistemul ecologic certificat, dar, spre deosebire de industria alimentara conventionala, domeniul ecologic este cunoscut pentru intransigenta cu care rezolva astfel de probleme si lipsa de toleranta in eliminarea din sistem a celor responsabili.’’
Diferenta dintre produsele cosmetice bio si cele naturale consta chiar in respectarea acestor pasi de fabricatie. Produsele naturale sunt bazate pe plante, dar nu au fost cultivate pe terenuri fara ingrasaminte chimice.
Cu siguranta, folosirea produselor bio (organice) va avea un impact din ce in ce mai mare in randul populatiei, avand in vedere informarea la nivel global despre beneficiile pe termen lung si nealterarea echilibrului natural.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu